Location,Oosterzele
+32 468 27 63 34
Decaluwestan@gmail.com

Themadag Digitale Veiligheid

Themadag Digitale Veiligheid

Op 11 juni 2024 draaide het op Campus The Penta in Kortrijk alleen maar rond veilig kunnen surfen! Dan heb ik het natuurlijk niet over de sport, maar over het internet. Het was namelijk themadag digitale veiligheid aan de Howest!

We konden kiezen uit verschillende leerrijke sessies waaronder interactieve workshops en lessen. Ik zelf heb meegedaan aan de workshop van Escape game “the Hacker Van“ en de les Hans Ameel “test je gezond verstand ivm cybersecurity”.

Samen mijn studiegenoten Esteban Gybels, Louis Lowette, Noah Tanghe en Kim Snel, had ik deelgenomen aan de escape game “The Hacker Van” van Febelfin. Dit interactieve spel was zowel leuk als leerzaam. We moesten verschillende uitdagingen aangaan om phishing-aanvallen te herkennen en te voorkomen. Door samen te werken en slim te handelen, leerden we belangrijke veiligheidsprincipes zoals sterke wachtwoorden en tweefactor-authenticatie. Het was een toffe ervaring waar we ons niet allen hebben geamuseerd, maar ons ook waardevolle kennis heeft bijgebracht over online veiligheid.

Naast de escape game “The Hacker Van” heb ik ook een workshop over Cybersecurity bijgewoond, gegeven door Hans Ameel, een docent aan Howest. Tijdens deze workshop werd besproken welke middelen hackers en oplichters gebruiken om toegang te krijgen tot onze computers, laptops en telefoons. De informatie was zeer waardevol en bood inzicht in de verschillende technieken en voorzorgsmaatregelen die we kunnen nemen om onze apparaten te beschermen. Hans had een heel toffe manier van lesgeven, waardoor je de aandacht er makkelijk bij hield en het ook interactief bleef!

Benieuwd naar meer van professionele avonturen, klik dan zeker op de knop hieronder!